duminică, 10 iulie 2011

Pe subiectul anarhiei ..(despre anarhie) Gabrielle Price


Dupa o interesanta conversatie deschisa despre reguli (personale in special) am ramas fixat pe o declaratie pe care prietenul meu a facut-o despre anarhie.
 
"Anarhistii nu construiesc drumuri si spitale"

Asta poate fi apreciata acum , in schimb cu multi anii in urma cand drumurile au fost pavate pentru prima data-cand este cel mai probabil ca acei primi constructori au fost considerati anarhisti intr-o anumita masura.

Ceea ce cred este ca astazi , anarhistii nu vor construi drumuri si spitale dupa logica acestei epoci industriale, cu siguranta nu mai avem nevoie sa construim drumuri mai mult decat sa le reparam pe cele deja pavate. Din acelasi punct de vedere , anarhistii nu vor dori sa construiasca drumuri care conduc catre si mai multe mall-uiri si fastfood-uri , drumuri care la randul lor vor conduce cat mai multi oameni catre spitale unde nimeni nu are parte de ingrijire adecvata , in ciuda politelor de asigurare costisitoare,adaugate unei neconcordante cu domeniul farmaceutic. Sistemul este cel deficitar.

Anarhistii vor sa duca sistemul catre decadere si uneori sa-l distruga , in asa fel incat sa putem construi unul mai bun decat cel care exista. Mai simplu , daca anarhistii sau revolutionarii nu ar exista , schimbarea lumii nu ar exista, si o lume fara schimbari nu poate si nici nu va evolua.

Chiar daca sunt neortodocsi , ciudati ori deviati in comportament ,dar in final ei fac totul din dragoste si pasiune pentru ceva mai bun decat existenta mediocra. Pentru ca ei cred in frumusetea minciunilor dupa care majoritatea oamenilor se ghideaza. Multi pioneri ai istoriei ar fi considerati astazi anarhisti.
 
Nu toti anarhistii sunt violenti , dar multi sunt furiosi pentru ca le pasa.

Asa ca , imbratisati toti anarhistii din jur ... e posibil sa aiba nevoie .

Sursa: On the subject of anarchy... by Gabrielle Price

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu